Početna

SMATSA Vazduhoplovna akademija (SAA) je jedna od najvećih i najiskusnijih akademija za obuku pilota i kontrolora letenja u Evropi. Ispuni tvoj san i postani pilot ili kontrolor letenja pohađanjem nastave u SMATSA Vazduhoplovnoj akademiji.

Zašto odabrati obuku baš u SMATSA Vazduhoplovnoj akademiji?

1) Reputacija

• Od 1954. godine obučili smo više od 2000 pilota koji su leteli za više od 30 različitih avio kompanija.
• Od 1967. godine obučili smo više od 2100 kontrolora letenja koji posao obavljaju u Evropi, Aziji i Africi, a naš Centar za upravljanje vazdušnim saobraćajem (ATM centar) rangiran je na 2. mestu u Evropi u pogledu bezbednosti.

2) Uslovi za školovanje

• Posedujemo sopstveni aerodrom sa aerodromskim kontrolnim tornjem, 1700 kvadratnih kilometara vazdušnog prostora određenog za školovanje i modernizovanu flotu od 20 vazduhoplova (Cessna 172S, Cessna 172N i Cessna 310).
• Posedujemo moderni centar za obuku KL opremljen simulatorom vrhunske tehnologije.

3) Vrednost

• Mi ćemo vas pripremiti da postanete najbolji piloti ili kontrolori letenja po veoma povoljnoj ceni bez skrivenih troškova ili iznenađenja.

Obuka pilota

SMATSA vazduhoplovna akademija potencijalnim pilotima nudi dve vrste kurseva:

Modularni kursevi namenjeni su polaznicima koji žele da pojedinačno prođu sve faze u obuci profesionalnih pilota. Ovi kursevi idealni su za polaznike koji imaju stalan posao ili porodicu i brzina školovanja im ne predstavlja piroritet, pa žele postepenu obuku.

Integrisani kursevi namenjeni su polaznicima koji žele da što pre postanu profesioalni piloti. Ovakvi kursevi zasnovani su na celodnevnoj teoretskoj i praktičnoj obuci kandidata, zbog čega se završavaju veoma brzo (za najviše 18 do24 meseca).

SMATSA vazduhoplovna akademija ima ovlašćenje Direktorata Civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije da sprovodi i organizuje modularne i integrisane kurseve u skladu sa evropskim propisom JAR-FCL 1. Pri sticanju dozvole u SMATSA vazduhoplovnoj akademiji, pilot može da upravlja vazduhoplovom u bilo kojoj zemlji Evropske Unije bez dodatnog školovanja.

Obuka kontrolora letenja

Obuka kontrolora letenja se vrši u akreditovanim centrima za obuku vazduhoplovno ovlašćenog osoblja prema definisanim i odobrenim planovima i programima obuke. Planovi i programi obuke razlikuju se u zavisnosti od vrste dozvole/ovlašćenja, tj. da li se polaznik obuke priprema za rad u okviru aerodromske, prilazne ili oblasne kontrole letenja. Bez obzira na vrstu dozvole/ovlašćenja obuka podrazumeva teorijski i praktični deo.

U SMATSA vazduhoplovnoj akademiji se sprovodi obuka kontrolora letenja koja je usklađena sa najsavremenijom svetskom praksom, kao i zahtevima koja postavlja EUROCONTROL, ICAO i Evropska regulativa.

Engleski jezik za avijaciju

Piloti i kontrolori letenja moraju da poseduju znanje engleskog jezika na ICAO nivou 4. Naši kursevi engleskog jezika pripremaju kandidate da ispune ovaj uslov i polože Test of English for Aviation (TEA).

Nudimo Vam kurseve engleskog jezika u Vršcu i Beogradu, tako da imate priliku da pohađate predavanja engleskog jezika na istoj lokacije gde će te kasnije pohađati nastavu za pilota ili kontrolora letenja.

Comments are closed.